A Sky News brit hírtelevízió értesülései szerint közel a megegyezés a brexitről, melyet akár már jövő szerdáig tető alá hozhatnak.

 

Az EU és Nagy-Britannia a hírek szerint már a szerződés tartalmának 80-85 százalékában egyezségre jutottak – állítja az Unió brexit-ügyi tárgyalója, Michel Barnier, aki szerint Brüsszel tiszteletben fogja tartani az Egyesült Királyság „alkotmányos integritását.“

 

Ugyanakkor új ellenőrző pontok felállítására tett javaslatot Észak-Írország és Írország között, amennyiben mégsem születne egyezség.

 

 hirdetes_300x300  

Megértem, hogy az ilyen ellenőrző állomások politikailag érzékeny témát jelentenek,” nyilatkozta Barnier. A brexit azonban mint elmondta, a britek döntése volt, nem az Unióé. Hozzátette, hogy London elkerülhetné ezeket az ellenőrzéseket, ha bennmaradna a vámunióban, amit azonban Theresa May kormányfő egyértelműen elutasított.

A tárgyalások további időpontjával kapcsolatban elmondta, hogy „az egyezség kézzelfogható közelségbe került október 17-i dátummal”. 

 

A pozitív fejlemények ellenére hozzátette azt is, hogy a bexit után már nem lesz olyan a vállalkozási környezet, mint eddig, és az egyezség után a vállalkozói környezetnek is alkalmazkodnia fog kelleni a változásokhoz.

 

Nyitókép és forrás: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!