Csak azok a cégek lesznek kötelesek üdülési utalványokat biztosítani az alkalmazottaiknak, akik több mint 49 munkavállalóval rendelkeznek. Ezenkívül az utalványokat csak azok a munkavállalók igényelhetik, akik legalább 24 hónapot ledolgoztak az adott cégben.

 

A törvényjavaslatot Radovan Baláž (SNS) képviselő terjesztette be az idegenforgalom támogatásáról szóló törvény kiegészítéseként.

 

Azoknak a munkaadóknak, akik 49 vagy kevesebb dolgozóval rendelkeznek, az üdülési utalvány biztosítása önkéntes lesz.

 

 hirdetes_300x300  

Baláž szerint a másik jelentős változás az, hogy az üdülési utalvány igénylésének feltételét meghosszabbították, így nem 12, hanem legkevesebb 24 hónapot kell ledolgoznia az alkalmazottnak ugyanannál a munkáltatónál ahhoz, hogy igényelni tudja az utalványokat.

 

„Jelenleg azt is javasoltuk, hogy pontosan határozzák meg az üdülésre kapott összeg csökkentését azoknál a dolgozóknál, akik rövidített munkaidőben dolgoznak. A csökkentés csak a naptári évben adható maximális összeget érintené”

 

– mondta Baláž.

 

A törvényjavaslat az utazási csomagot is módosítaná. Az új javaslat értelmében a csomagban két éjszaka és étkezési, vagy más üdüléssel kapcsolatos szolgáltatás is benne lenne.

 

„Ez olyan esetekben lehet fontos, amikor a dolgozó valamilyen egészségügyi okok miatt nem étkezhet az adott intézményben. Ezért javasoljuk, hogy az utazási csomag ne csak a szállást, hanem a szállás és az étkezés, valamint a szállás és más szolgáltatások kombinációját is tartalmazza”

 

– magyarázta Baláž.

 

Teraz.sk

Nyitókép: akopodnikat.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!