A Denník N szlovák napilap ma délután arról közölt cikket, hogy a maffialistán szereplő Marián Kočner, akinek neve felmerült a Kuciak-gyilkosság kapcsán is, a SME volt szerkesztőjével és a SIS elhárításának volt vezetőjével, Peter Tóthtal figyeltetett meg több újságírót, köztük Kuciakot. Tóth a lap állításait a HNonlinak tagadta.

 

A Denník N információi szerint Tóth vallomást tett a Kuciak-gyilkosságban eljáró nyomozók előtt, és elmondta, hogy másfél évvel ezelőtt Kočner megbízta, hogy több újságírót megfigyeljen, mert a kétes vállalkozó lejárató kampányt akar indítani ellenük. A megfigyelésért és adatgyűjtésért cserébe havonta többezer eurót kapott. A lap azt is írta, hogy Alena Zsuzsová letartóztatása után önként jelentkezett a rendőrségen vallomástételre.

 

A közölt állításokat Tóth azonban tagadja. A HNonline.sk-nak úgy nyilatkozott, hogy

 

 hirdetes_810x300  

„A Denník N az ’50-es évek retorikáját alkalmazza és hazudik. Nem tudom, mi van a nyomozati anyagban, de az én nevem alatt az én aláírásommal ellátott vallomás biztos nincs benne”

 

A Speciális Ügyészség az újságírók megfigyeléséről szóló híreket nem hajlandó kommentálni a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva.

 

Peter Tóth vallomást tett: Kočner kérésére Kuciakot és további újságírókat figyelt meg

 

HNonline.sk

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!