A legnagyobb ellenzéki párt azt javasolja, hogy a parlament törölje el Marian Kočner amnesztiáját, melyet a Technopol-ügyben kapott. Jozef Rajtár (SaS) szerint támogatni szeretnék a nyomozókat abban, hogy az ügyben érintett, legfontosabb személyeket is vizsgálat alá helyezhessék.

 

Mint ismert, a Technopol-ügyben  ifjabb Michal Kováč, az akkori államfő fia volt érintett, Kočner pedig a társa volt a Technopolban.

 

Az államfő még a Mečiar korszakban amnesztiát hirdetett az ügyben szereplő összes személyre, mely így Kočnernak is segített. Az SaS szerint zsarolhatták az államfőt, hogy rákényszerítsék őt erre a lépésre.

 

 hirdetes_810x300  

Legutóbb, a mečiari amnesztiák eltörlésénél felmerült a Technopol-ügy amnesztiájának eltörlése is, mely így újra megnyitotta volna a nyomozást Kočner személyével szemben is. A Smer azonban ellene volt. Leginkább a parlament Smeres alelnöke, Glváč ellenezte a kezdeményezést.

 

Az SaS szerint az új fejlemények ismeretében eljött az idő, hogy a nyomozók szabad kezet kapjanak Kočner érintettségének kivizsgálásában.

 

Körkép.sk

Nyitókép: SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!