Emőke
  • HUF: 316.81
  • USD: 1.13
  • 7 °C
  • 22 °C
Friss hírek

Karate-vb: Magyarországé a 2022-es rendezés!

A magyar karate történelmének kiemelkedő jelentőségű döntése született meg a madridi világbajnokság rajtja előtt. A Karate Világszövetség, a WKF kongresszusa Budapestnek ítélte a 2022-es felnőtt vb rendezési jogát. A hírről a magyar szövetség honlapján számoltak be.

 

A sporttörténelmi döntés különösen értékes, mert a sportág 2020-ban mutatkozik be a tokiói olimpián és jó esélyei vannak arra is, hogy ott legyen a négy évvel későbbi, párizsi ötkarikás játékokon is, a hazai rendezésű világverseny pedig a két időpont közötti legrangosabb megmérettetés lesz a sportágban.

 

Hatalmas sportdiplomáciai sikernek nevezte Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke a döntést. A sportvezető emlékeztetett rá: az MKSZ még 2014-ben jelentkezett a vb házigazdájának. Az ezt követő rengeteg munka és többéves lobbi tevékenység eredményeképpen a WKF elnöksége a magyar pályázatot támogatta, és hétfőn a kongresszus tagjai egyhangúan szavaztak Budapest mellett.

 

„Azzal hogy a karate bekerült az olimpiai programba, gyakorlatilag a világ egyik legerősebb sportága lett, és mi ennek a világbajnokságát rendezhetjük meg”

 

– utalt Dr. Mészáros János arra, hogy keddtől vasárnapig tartó madridi vb-n nem kevesebb, mint 140 ország versenyzői lépnek tatamira.

 

karate.hu

Nyitókép: nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket

Megosztás