A legerősebb ellenzéki párt, az SaS pártelnöke és europarlamenti képviselő, Richard Sulík valószínűleg nem indul a jövőre esedékes europarlamenti választásokon. A hírről a Denník N szlovák napilap internetes kiadásában számoltak be párton belüli információkra hivatkozva.

 

A Denník N szerint Sulík döntéséről már tudnak a párton belüli kollégái, a pártvezér azonban egyelőre csak annyit ismert el, hogy döntését a párt november 24-i közgyűlésén jelenti majd be. Párttársai szerint Sulíkra szükség van itthon, Lucia Ďuriš Nicholsonová szerint „kár volt Igor Matovičra hagyni” az ellenzéki vezér szerepét.

 

Sulík 2014-től képviselő az Európai Parlamentben, akkoriban pártja támogatottsága 4-5 százalék körül mozgott. Az SaS elnöke azután sem hagyta ott Brüsszelt, hogy a 2016-os parlamenti választásokon meglepetésre 12 százalékos támogatottságot ért el, és rövid ideig úgy nézett ki, akár Szlovákia következő miniszterelnökévé válhat.

 

 hirdetes_810x300  

A koalíciós egyeztetések során azonban nem sikerült kiegyezniük az SNS-el aki végül a Smerrel, a Most-Híddal és a Sieť-el lépett kormányra.

 

dennikn.sk

Nyitókép: dennikn.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!