A pozsonyiaknak a szombati helyhatósági választások során nagy dolgot sikerült véghezvinniük. A választópolgárok olyan személyeket ruháztak fel a bizalmukkal, akik egy újfajta politikát képviselnek, tisztességes és becsületes szakemberek politikai összeköttetések és múltbéli kapcsolatok nélkül.

 

Mindezt az újonnan megválasztott pozsonyi főpolgármester, Matúš Vallo mondta el sajtótájékoztatóján. Vallo a parlamenten kívüli pártok, a Progresívne Slovensko és a Spolu támogatásával szállt harcba a főpolgármesteri székért.

 

„Ha megnézem a többi kerületi várost is, akkor azt látom, hogy az új politikai generáció felemelkedése megállíthatatlan. Tisztességes, transzparens és kreatív kampányt folytattunk. Ugyanolyan transzparensen, mint ahogyan Pozsonyt is szeretnénk majd irányítani. Eljött az együttműködés ideje. Fel szeretnénk szólítani az összes aktív embert arra, hogy csatlakozzanak hozzánk“

 

– apellált Valllo.

 hirdetes_300x300  

 

Az új főpolgármester értékelte, hogy a helyhatósági választások eddigi eredményei szerint a képviselő-testületnek több mint a negyede a saját csapatából került ki.

 

„Ez nagyon nagy dolog. Ilyen már hosszú évek óta nem volt Pozsonyban. Új energiát és új arculatot adunk a városnak. Pozsony változások után kiált, és nemcsak a politikusokat illetően, hiszen a közügyek irányítása és a városhoz való hozzáállás terén is változást sürget“

 

– tette hozzá Vallo.

 

Teraz.sk

Nyitókép: HN/Pavol Funtál

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!