Andrej Babiš (ANO) cseh miniszterelnök ma a sajtó képviselőinek elismerte, hogy a fia, Andrej járt a Krím-félszigeten Ukrajnában, de semmiképp sem lehet emberrablásról beszélni.

 

A kormányfő szerint mindezt bizonyítani is lehet. Kritizálta egyúttal a médiát. Akik szerinte hiéna módjára támadtak rá a skizofréniában szenvedő fiára és közzétették a vele készült beszélgetést.

 

Mint ismert, a cseh közéletben tegnap robbant a politikai atombomba, amikor a Seznam Hírek műsorának két oknyomozó riportere közzétette Svájcban készült anyagát, ahol két év után bukkantak a jelenlegi cseh kormányfő fiára.

 

 hirdetes_300x300  

Babišt jó ideje támadják a Gólyafészek néven elhíresült ügy miatt, ahol 4,5 millió euró értékben kapott támogatást egy hozzá köthető vidéki gazdaság. Az ANO elnöke azzal védekezett, hogy a valódi tulajdonosok a gyerekei voltak. Fiát később eltávolították az országból. A rendőrség évekig nem tudott a nyomára bukkanni, mígnem cseh újságírók kinyomozták hollétét.

 

A cseh belpolitikában immár egyre nyíltabban beszélnek Babiš lemondásáról az ügy kivizsgálásáig, de saját távozásáról a miniszterelnök hallani sem akar.

 

ČTK/Körkép.sk

Nyitókép: seznamspravy.cz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!