Nyitókép: Shutterstock

 

Szlovákia lakossága leggyakrabban ruhát, kozmetikát és drogériát, legkevésbé pedig szolgáltatást és élelmiszert vásárol az e-shopokban – mindez az Ipsos ügynökség felmérésből derült ki.

 

A 2017-es évvel összehasonlítva növekszik az internetes vásárlások száma, ugyanis havonta néhány alkalommal az emberek 40%-a vásárol a neten. A felmérésből az is kiderült, hogy az e-shopokban vásárló ügyfelek egyre igényesebbek. Ez abban nyilvánul meg, hogy a vásárlók abban az internetes boltban nem hajlandóak vásárolni, ahol egyszer már negatív tapasztalatra tettek szert.

 

 hirdetes_810x300  

2017-ben a vásárlók 22%-a nem volt hajlandó többször ilyen e-shopban vásárolni, míg 2018-ban ezeknek a vásárlóknak a száma 31%-ra emelkedett. 28%-ról (2017) 24%-ra (2018) csökkent azoknak az ügyfeleknek a száma, akik második esélyt adtak ezeknek az internetes boltoknak.

 

A nagyobb biztonság érdekében az internetes vásárlás során a vevők asztali számítógépet vagy notebookot használnak.

 

A felmérésben azonban a megkérdezettek egyötöde azt válaszolta, hogy az internetes vásárlásaik során az okostelefonjukat használják, míg az 59%-uk az egyes e-shopok mobilalkalmazásait veszi igénybe, s azon keresztül adja le rendelését” – tájékoztatott az ügynökség.

 

Teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!