Nyitókép: webnoviny.sk

 

Az uniós intézmény vizsgálatot indított annak eldöntésére, hogy az Amedeus és Sabre nevű előfoglalási rendszerek üzemeltetői, valamint a légiközlekedési szereplők és az utazási irodák közti egyezség nem korlátozza-e a gazdasági versenyt.

 

Az Európai Bizottságot az érdekli, hogy az egyezségek nem korlátozzák-e bizonyos a légi fuvarozók és utazási irodák számára a repülőjegyek alternatív csatornákon való forgalmazását.

 

 „Az Amadeus és a Sabre vizsgálata arra irányul, hogy nem sérül-e a gazdasági verseny a repülőjegyek forgalmazása terén. Fennáll a gyanú, hogy a korlátozások gátolhatják a fejlődést és növelhetik a repülőjegyek forgalmazásával kapcsolatos költségeket. Végső esetben ez a drágább repülőjegyeket eredményez,“ jelentette ki Margrethe Vestager gazdasági versenyért felelős uniós biztos.

 hirdetes_810x300  

 

A Spanyolországban székelő Amadeus és az USA-ban bejegyzett Sabre állítja elő világszerte azokat az idegenforgalmi informatikai termékeket, beleértve a foglalási rendszereket, melyeket az utazási irodák használnak a repülőjegyek és más forgalmi szolgáltatások előfoglalásához.

 

Webnoviny.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!