Nyitókép: TASR

 

Anton Hrnko, az SNS alelnöke nem lát problémát abban, hogy Robert Fico volt kormányfő (Smer) legyen az új külügyminiszter – mindezt azt RTVS Szombati dialógusok című vitaműsorában jelentette ki.

 

„Fico az egyik leginkább tisztelt kelet-európai miniszterelnök volt Európában, ezért nem látok benne problémát, ha ő lenne a külügyminiszter”

 

– mondta Hrnko, majd hozzátette, hogy a Smernek el kellene döntenie, hogy meggyőzi-e Miroslav Lajčákot a maradásról, vagy új külügyminisztert keresnek.

 hirdetes_810x300  

 

„Amennyiben nem lesz ellentétben a mi politikai irányultságunkkal, akkor a koalíciós szerződés értelmében el fogjuk fogadni ezt a megoldást is”

 

– jelentette ki a nemzetiek alelnöke.

 

Cséfalvay Katalin (Most-Híd), a külügyi bizottság elnöke csupán a médiából értesült arról, hogy a volt kormányfő lehet Miroslav Lajčák utódja a külügyminiszteri posztban. „Nem tudok róla, hogy valóban Ficot ültetnék-e Lajčák helyébe, hiszen még mindig Lajčák a külügyminiszter” – mondta Cséfalvay.

 

Elmondása szerint, ha változás történne a külügyminiszteri poszton, a Most-Híd számára az lenne a kulcsfontosságú, hogy a kormányprogram továbbra is tiszteletben legyen tartva. Cséfalvay azt is hozzátette, hogy Ficoról mint lehetséges külügyminiszterről csak akkor fognak tárgyalni, ha ez a kérdés aktuális lesz.

 

„Egyelőre ez csak egy feltételezett lehetőség, amivel csak a média foglalkozik. Ezt az információt eddig senki sem erősítette meg, sőt a Smerből egyetlen releváns személy sem említette”

 

– konstatálta Cséfalvay.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!