Nyitókép: Pixabay.com

 

Szinte már biztos, hogy Európában 2021-ben fejeződik be az óraátállítás, ugyanis az eredeti terminusban nem győzik a kezdeményezés megvalósítását.

 

Most már csak az a kérdés, hogy melyik időszámítást tartjuk meg, az eredményt pedig kompromisszumok dönthetik el. Egyes államok ugyanis attól félnek, hogy ha minden országban más időszámítás lesz érvényben, akkor hatalmas káosz alakulhat ki.

 

 hirdetes_810x300  

Még ötször vagy hatszor kell abszolválnunk a rendszeres tavaszi és őszi rituálét, majd 40 év után október 31-én végleg megszűnik az óraátállítás. Legalábbis így hangzik a legújabb terv.

 

Az óraátállítás megszüntetését már nem csak a petíciói szerzői és az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Junker szorgalmazza.

 

 „A miniszterek október 29-i nem formális ülése során a tagállamok többsége támogatta a kétféle időszámítás eltörlését, bár voltak olyan országok, amelyek a jelenlegi status quot szerették volna meghagyni“

 

– derült ki abból a dokumentumból, amit az EU soros elnökségét betöltő Ausztria készített elő.

 

A dokumentumból az is kiderült,, hogy az EB elnöke, Jean-Claude Juncker 2019-re javasolta az óraátállítással kapcsolatos reformot, a dokumentum szerzői azonban elutasították.

 

A potenciális 2019. április 1-jei időpontot túl ambiciózusnak véljük“ – írják a dokumentumban. A 2019-es időpontot azóta átalakították, és a 2021-es évvel helyettesítették.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!