Nyitókép: Körkép.sk

 

Az összeesküvés elméletekben főleg az idősebbek hisznek.

 

Ficoval és a Smerrel ellentétben A Tisztességes Szlovákiáért tüntetéssorozat szervezőinek átlátható a finanszírozása, mindig válaszolnak a sajtó működésükkel kapcsolatos kérdéseire. Robert Ficonak ennek ellenére sikerült a saját választói körében elterjesztenie azt az álhírt, hogy tevékenységüket külföldről fizetik.

 

Minderről a Focus decemberi felmérése tanúskodik, mely 1019 személy megkérdezésével a SME felkérésére készült.

 hirdetes_300x300  

 

A felmérés egyik furcsasága, hogy az MKP választóit ezúttal sem kérdezték meg, miközben a szintén parlamenten kívüli KDH szerepel az ankétban. A Menyhárt József vezette párt nem először kerül ki a Focus látószögéből, ami vélhetően az MKP országos tekintetben szinte észrevehetetlen tevékenységével magyarázható.

 

A Focus felmérése, mely a SME számára készült. Az emberek aránya, akik meggyőződése, hogy a Tisztességes Szlovákiáért zajló tüntetéseket külföldről pénzelik. Kép: SME

 

A megkérdezettek 35 százaléka gondolja úgy, hogy a tüntetéseket külföldről Soros György pénzeli. A pártok választói közül ezt gondolja a Smeresek 67 százaléka, és a nyugdíjasok mintegy fele.

 

A felmérés arra is rámutat, milyen komoly szerepet játszik a választók befolyásolásában az, hogy mit mond az adott politikus.

 

Azzal az állítással, hogy a Kuciak-gyilkosság után utcára vonult polgárok tízezreit Soros fizeti, Robert Fico állt elő először, miután a tüntetések az ő lemondását is követelték.

 

„Mivel Robert Ficonak nagy befolyása van a saját, főleg idősebb választóira, akik nem használják a közösségi oldalakat, ezek a polgárok többnyire meg sem tudták különböztetni, hogy szavai megfelelnek-e a valóságnak,“

 

–  nyilatkozta a Focus ügynökség vezetője, Martin Slosiarik.

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!