Kornél, Soma
  • HUF: 400.10
  • USD: 1.04
  • 21 °C
  • 36 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Újabb szökőár-figyelmeztetés Indonéziában

Nyitókép: express.co.uk

 

Újabb cunami lehetőségére figyelmeztettek az indonéz hatóságok a hétvégi természeti csapás után. Mindenkit arra kérnek, hogy kerüljék el azt a partvidéket, ahol vasárnap 430-an vesztették életüket egy vulkánkitörést követő szökőárban.

 

A mentőcsapatok sorra gyűjtik össze az elzárt szigeteken rekedt embereket és magasabban fekvő átmeneti szállásokra viszik őket. A heves esőzések azonban rendkívül megnehezítik az erőfeszítéseiket.

“Nagyon félek, hogy megint jön egy cunami, ezért inkább biztonságosabb helyre menekültem. Mindig aggódom, amikor a vízszint megemelkedik, és ha esik, akkor áradás is lesz, ezért inkább a menhelyen maradok”

 

– mondja egy asszony.

 

Az ivóvíz és a gyógyszerek hiánya pedig csak tovább nehezíti az átmeneti szállásokra kerültek életét.

 

“Az egész családom retteg, mert a házunk megsemmisült, a csónakom is eltűnt. Ide menekültünk arra az időre, amíg az időjárás újra normális lesz”

 

– mondja egy indonéz férfi.

 

Indonéziában ez már a negyedik súlyos természeti csapás az idén. Júliusban és augusztusban földrengés, szeptemberben pedig szökőár pusztított. A mostani cunami váratlanul csapott le a Szumátrát és Jávát elválasztó szorosnál. A 430 halálos áldozaton túl több mint 150 ember eltűnt, a sérültek száma pedig eléri az ezerötszázat.

 

euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket