Nyitókép: Foto N/Tomáš Benedikovič

 

A cseh Metrostav vállalat lett annak a pályázatnak a győztese, melyet a bősi vízi erőmű zsilipkamráinak modernizációjára írtak ki – tájékoztatott a Denník N napilap internetes kiadása.

 

A Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat azért döntött a Metrostav mellett, mert az a vállalat kínálta a legalacsonyabb árat: 150 millió euróért fogják átalakítani a bősi erőmű zsilipkamráit.

 

 hirdetes_810x300  

A Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat döntése ellen a sikertelenül pályázó vállalatok még benyújthatják fellebbezésüket.

 

A zsilipkamrák már évek óta nagyon rossz állapotban vannak, ám az elmúlt időszakban csak kisebb javításokat végeztek rajtuk. A felújításukról már 2015 óta szó volt. Amennyiben az egyik kamrát javítják, akkor a másiknak problémamentesen kell működnie ahhoz, hogy a helyszínen ne torlódjanak fel a hajók.

 

A Metrostav először az első, majd utána a másik kamrán szeretne dolgozni. A legtöbb munka a vízi erőmű hatalmas kapuinak felújításával lesz. Az egész felújítás kevesebb mint 33 hónapot fog igénybe venni.

 

Egyelőre azt még nem lehet tudni, hogy a Metrostav 150 milliós ajánlata már tartalmazza-e az áfát vagy sem. Amennyiben a 150 millió euróba még nincs beleszámítva az adó, akkor a végösszeg jóval az eredetileg megbecsült ár felett lesz.

 

Denník N

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!