Benedek
  • HUF: 313.77
  • USD: 1.14
  • 4 °C
  • 19 °C
Friss hírek

Potápi: sikeres volt a külhoni magyar családok éve program

Nyitókép: Budapest, 2019. január 14., Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelõs államtitkára sajtótájékoztatót tart a határon túli, családokat segítõ civil, egyházi szervezetek és vállalkozók támogatására kiírt pályázat és a külhoni magyar családok év program eredményeirõl a budapesti Bárkert Bistróban 2019. január 14-én. MTI/Máthé Zoltán

 

Hatékony és sikeres volt a 2018 – a külhoni magyar családok éve program – értékelt Potápi Árpád János, nemzetpolitikai államtitkár hétfőn Budapesten. Kiemelte: a közel egymilliárdos keretből összesen 814 millió forintot pályázati úton osztottak ki, és közel 200 millió forintból szakmai rendezvényeket, programokat valósítottak meg.

 

Potápi Árpád János sajtótájékoztatóján elmondta, hogy 6500 családot és 10 ezer gyermeket tudtak elérni a program keretében.

 

Kitért arra, hogy 600 millió forintos kerettel vállalkozás fejlesztési pályázatot hirdetettek, és ebből 118 külhoni magyar projektet tudtak támogatni. Ezek szintén családbarát kezdeményezések voltak. Potápi Árpád János ismertette a legutóbbi, 200 milliós kerettel a külhoni magyar civil és egyházi szervezeteknek és vállalkozásoknak meghirdetett pályázat eredményeit is.

 

Potápi Árpád János a 2018 a külhoni magyar családok éve programról kiemelte, hogy az előző tematikus évek lényegében előkészítették azt, és az Emmi által hirdetett, a magyar családok éve programhoz társultak, megvalósítva a külhoni lábát. Idén a külhoni magyar gyermekek évét tartják, számos programelemet folytatni kívánnak – jelezte.

 

Hozzátette: januárban állítják össze a tematikus év végleges programját, és február elején hozzák nyilvánosságra. A tervek szerint a keret 70-80 százalékából pályázatot hirdetnek, és a fennmaradó összegből különböző programokat valósítanak meg.

 

A Körkép.sk tudósítója a helyszínen követte végig a sajtótájékoztatót, melyről hamarosan bővebben is beszámolunk.

 

 

MTI, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket

Megosztás