Somorja adott otthont az idei év első országos bajnokságának, amelyre 18 birkózó klub versenyzői neveztek be. Gaál Attila és Vajas József edzők vezetésével 7 dunaszerdahelyi birkózó indult csatába a bajnoki címekért, tájékoztatta a Körképet Hakszer Roland, a Dunaszerdahelyi Birkózó Klub elnöke.

 

Az 55 kilogrammos súlycsoportban Bučko Samuel remekelt, aki rimaszombati majd báni ellenfeleit fektette két vállra és jutott a döntőbe. Samuel a döntőben sem bízott semmit a véletlenre. A mérkőzés elején egy mögé kerüléssel megszerezte a vezetést rimaszombati ellenfelével szemben, majd egy újabb mögé kerülést követően kétszer sikerült az ellenfelét megpörgetnie és így 8:0 technikai tus győzelmet aratva szerezte meg a bajnoki címet.

 

Samuel tavaly októberben igazolt át Kassáról a dunaszerdahelyi klubhoz és ezen rövid idő alatt már a második bajnoki címet szerezte meg. Dicséretes még Hakszer Balázs 67 kilogrammban  és Horváth Nicolas 87 kilogrammban megszerzett ezüstérme, valamint Csörgő Tamás 60 kilogrammban megszerzett bronzérme is.

 

 hirdetes_300x300  

A csapatversenyben a Dunaszerdahelyi birkózó klub  az előkelő 2. helyen végzett.

 

Eredmények:

 

55 kg  Bučko Samuel    1. hely
60 kg  Csörgő Tamás     3. hely
63 kg  Csörgő László     4. hely
67 kg  Hakszer Balázs    2. hely
77 kg Gányovics Balázs 4. hely
87 kg Horváth Nikolas     2. hely

 

Csapatverseny:

 

1. Pozsonyi Dunajplavba
2. Birkózó klub Dunaszerdahely
3. Marcelházi birkózó klub

 

Körkép.sk/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!