Peter Kresák, a Most-Híd parlamenti képviselője, alkotmánybíró-jelölt hétfőn lemondott tagságáról az Alkotmányjogi Bizottságban. Minderre azután került sor, hogy Andrej Danko felrótta neki „alibista hozzáállását” az alkotmánybíró-jelöltekről való szavazás kapcsán.

 

Kresák ugyanis Robert Fico esetében tartózkodott a szavazástól, ezzel patthelyzetet teremtett, így a bizottság nem tudott egyértelmű döntést hozni arról, hogy az exkormányfő teljesíti-e az alkotmánybíró-jelöltséghez szükséges feltételeket. A bizottság ezért Dankora hárította volna a döntést, aki viszont visszadobta a labdát, és újraszavaztatja Fico jelölhetőségét.

 

A Most-Híd képviselője ezért ma visszalépett funkciójából a bizottságban, pártja pedig most keresi utódját, ráadásul az idő sürgetése miatt még ma este nyilvánosságra is kellene hozniuk, hogy kit jelölnek helyére.

 

 hirdetes_810x300  

Bugárék tárgyalása a párton belül eredménytelen maradt egyelőre. Bastrnák Tibor a Hospodárske Noviny-nek nyilatkozva elmondta, hogy Kresák bejelentése után rögtön megkeresték jogászaikat, akik a parlamenten belül szóbajöhetnek a posztra, most pedig arra várnak, hogy ők nyilatkozzanak. Név szerint Sárközy Irénről és Peter Antalról van szó.

 

Bastrnák szerint nem egyszerű a képviselők dolga a döntést illetően, mivel mind a kettejüknek vannak feladataik más bizottságokban. Amennyiben a Most-Híd nem tudna záros határidőn belül saját jelöltet megnevezni, úgy előfordulhat, hogy felajánlják a lehetőséget koalíciós partnereiknek. Bastrnák szerint azonban ezt „nem szívesen” tennék.

 

hnonline.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!