Nyitókép: Aktuality.sk /Erik Adamson

 

Gabriela Matečná földművelésügyi miniszter ismételten azt tanácsolja, hogy az étkezdék az állami rendszeren keresztül vásároljanak húst, ám az oldal nem működik.

 

A lengyel húsbotrány után a földművelésügyi miniszter ismételten felszólította az embereket arra, hogy azt a szlovák húst részesítsék előnyben, amit a hazai ellenőrök jobban a felügyeletük alatt tudnak tartani.

 

 hirdetes_300x300  

A földművelésügyi és az oktatásügyi miniszter asszony azt tanácsolta az állami intézmények és az iskolai konyhák vezetőinek, hogy az ún. országos élelmiszer-katalóguson keresztül vásároljanak, ugyanis ebben a katalógusban megtalálják azoknak a megbízható szállítóknak a listáját, akik friss és biztonságos élelmiszerekkel tudják ellátni az egyes étkezdéket.

 

Az Aktuality.sk felhívta a figyelmet arra, hogy a fentebb említett rendszert – amibe Szlovákia minimum 900 ezer eurót ölt bele – szinte alig használja valaki. Ráadásul január elején az 58 termék közül 50 innivaló volt.

 

A hús hiányzik, az oldal elérhetetlen

 

A miniszter asszonyok által ajánlott hazai hús hiányzik a katalógusból. Kérdéses, hogy az aktuális jegyzékben helyet kapnak-e, ugyanis legkevesebb két napja sem az országos élelmiszer-katalógus nem érhető el, sem a www.npkinfo.sk honlap.

 

„A valós eredmény az, hogy a katalógusból eddig összesen 450 euróért vásároltak az emberek, ebből a minisztérium egyszer egy 12 eurós szalonnát vett“

 

– mondta Martin Fecko (OĽaNO) képviselő, a mezőgazdasági bizottság tagja.

 

Aktuality.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!