Nyitókép: teraz.sk

 

A választási igazolványt személyesen, levélben, vagy elektronikusan is kérvényezhetjük. Mindezt legkésőbb március 15-ig lehet megtennünk az első forduló, és március 29-ig a második forduló vonatkozásában.

 

Ha már most tudjuk, hogy a március 16-i köztársaságielnök-választás első fordulója, vagy a március 30-i második forduló napján nem leszünk otthon, választási igazolványt kérvényezhetünk. Fontos azonban a határidő betartása. Legkésőbb egy nappal előtte kell azt kérvényeznünk, mégpedig az állandó lakhelyünk szerinti város vagy község hivatalában.

 

Ha levélben kérvényezzük, a kérelemnek a két forduló esetén február 25, illetve március 11-ig meg kell érkeznie a hivatalba. Tartalmaznia kell a választó személyes adatait, úgymint nevét, születési számát, állampolgárságát, lakhelyét, ahová a hivatal a választási igazolványt elküldheti. A dokumentum egyszerre mindkét fordulóra is kérvényezhető. A választó adott személyt is megbízhat a választási igazolvány kérvényezésére.

 hirdetes_810x300  

 

A választási igazolvánnyal rendelkező személy az ország bármelyik választási helyiségében leadhatja szavazatát. Ha mégis úgy dönt, hogy otthon szavaz, ott is fel kell mutatnia ezt a kiállított dokumentumot.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!