Ján Kuciak meggyilkolásának első évfordulója alkamából az Aktuality.sk portál, melynek oknyomozó csapatában Marek Vagovič vezetése alatt maga Ján Kuciak is dolgozott, közzétette azt a felvételt, melyen a jelenleg már vizsgálati fogságban ülő Marian Kočner fenyegeti az újságírót.

 

Ján Kuciakor és menyasszonyát egy éve gyilkolták meg családi házukban, Nagymácséden.

 

A gyilkosság előtt néhány hónappal Marian Kočner felhívta Ján Kuciakot és megfenyegette őt, hogy rá és családjára is összegyűjt minden mocskot. Kuciak ezt követően értesítette a Főügyészséget, de az nem lépett az ügyben.

 

 hirdetes_300x300  
  1. szeptember 5-én Kočner a következőket mondta Kuciaknak a telefonba:

 

Kočner: Nem, nem Kuciak úr. Ön túl személyes, ön egy rpssz ember, akit valaki irányít, és higgye el, hogy én rájövök, hogy ki ez a személy.

Kuciak: Nincs igaza

Kočner: De, de, de. Önnek nincs igaza semmiben, és én azt gondolom, hogy nem tévedek. De biztos lehet abban, Kuciak, hogy elkezdek foglalkozni Önnel.

Kuciak: Ez fenyegetés?

Kočner: Miért? Nyugodtan közöltem ezt magával. Elkezdek önnel és a családjával is foglalkozni, az anyjával, apjával, testvéreivel.

Kuciak: Tudja, ki az, aki a másik családját belevonja az ilyen konfliktusokba?

Kočner: Menjen a fenébe a meglátásaival, kérem! Ön szintén belevonja ezekbe az ügyekbe az én családomat, és még csak nem is tud róla, és én csak egyet mondok Önnek..

Kuciak: Nem készakarva csinálom.

Kočner: Amint valamilyen mocskot találok magára, a családjára, ismétlem, bármilyen büntetőfeljelentést, félrelépést, mert mindenkinek van valamilyen vaj a füle mögött, biztos lehet abban, hogy azt közzéteszem a bizonyítékokkal együtt, azok nélkül nem, úgyhogy, kedves Kuciak keresni fogom. Ön lesz az első, aki nyilvánosságra lesz hozva az internetes oldalamon, kiemelt helyet szánok önnek. Ha rendes és tisztességes, akkor nem kerül oda, de ezt nem gondolom

Kuciak: Remélem, hogy nem leszek ott.

Kočner: Viszlát, Higgy el, hogy ott lesz.

 

 

 

 

A Kuciak-gyilkosságról és az azt követő országos tüntetésekről a Körkép.sk szervezésében nyilvános beszélgetést is tartottunk Marek Vagovič, valamint a Tisztességes Szlovákiáért Mozgalom két főszervezőjével, Juraj Šeligával és Karolina Farskával. A  beszélgetés felvétele:

 

 

Körkép.sk/aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!