Nyitókép: teraz.sk

 

Dmitrij Medvedev orosz kormányfő szerdán biztosította szlovák kollégáját, hogy Oroszország továbbra is stabil és megbízható energia- és nyersanyag-szolgáltató partnere Szlovákiának.

 

Peter Pellegrini értékelte a kapott garanciákat, amivel „az ország energetikai biztonsága semmilyen formában nincs veszélyeztetve, és ilyen veszély nem is áll fenn, ami jó hír,“ tette hozzá, elismeréssel adózva Medvedev gyakorlatias és világos hozzáállása előtt.

 

Dmitrij Medvedev, Peter Pellegrini
Dmitrij Medvedev, Peter Pellegrini. Kép: webnoviny.sk

 

 hirdetes_300x300  

A szlovák kormányfő megköszönte a nyitott és baráti beszélgetést, Hangsúlyozta, hogy mivel Szlovákia gazdaságilag az egyik legnyitottabb ország a világon, fontos, hogy kiegyensúlyozott külpolitikai kapcsolatai legyenek az országokkal. Oroszország e tekintetben Szlovákia egyik legfontosabb Unión kívüli partnere.

 

Pellegrini nagyra értékelte, hogy az elmúlt évek visszaesése után a két ország kölcsönös kereskedelmi mérlege lassan visszatér a korábbi szintre. Bár a két ország kapcsolata hangsúlyosan a gazdasági és energetikai kérdéseken alapul, egyre több orosz turista érkezik Szlovákiába, ami jó hír.

 

Medvedev elmondta, hogy a felek az energetikai kérdéseken kívül gazdasági együttműködési lehetőségekről és közlekedésügyi témákról is beszéltek, beleértve a széles nyomtávú vasútfejlesztést Kassa és Bécs között.

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!