Nyitókép: logistika.ihned.cz

 

Bár a cseh vállalatok egyelőre jó kondícióban vannak, a világgazdaság lassulását már ők is kezdik érezni. A Németországban kezdődő gazdasági lassulás azonban csak mintegy fél év késéssel fejti ki hatását, derül ki a cseh munkáltatói szövetség felméréséből.

 

A Bundesbank legfrissebb elemzése már azt jelzi, hogy a német gazdaság már recesszióban fordult. Csehország nyugati szomszédjának gazdasági visszaesése jó fél év késéssel érezteti hatását a cseheknél.

 

A gazdasági növekedést Csehországban továbbra is főleg az autóipar táplálja. A Škoda Auto például remek gazdasági eredményekről számolt be és masszív befektetéseket tervez az elkövetkező hónapokban.

 hirdetes_300x300  

 

A cseh gazdaság idei év elején mért stagnálása után áprilisban és májusban több mint három százalékkal növekedett, majd júliusban újra negatív eredményeket produkált.

 

Bár Németország a gazdasági recesszió határán mozog, az Eurostat adatai alapján az idei év második negyedévében az európai országok gazdaságai egyelőre csak lassulnak, visszaesés még nem mutatkozik.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!