Nyitókép: rmdsz (Facebook)

 

Kelemen Hunor szövetségi elnököt indítja a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a novemberi romániai államfőválasztáson: erről a szövetség belső „parlamentje”, a Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) döntött pénteken.

 

Kelemen Hunor elmondta: az erdélyi magyaroknak egyrészt „becsületbeli” ügyük, hogy saját jelöltet állítsanak az elnökválasztáson, jelezve, hogy egyenrangú polgárai Romániának, másrészt azt tapasztalták, hogy kiváló esély arra, hogy a közösség céljait, elvárásait az ország közvéleménye elé tárják.

 

Az RMDSZ jelöltjének választási szlogenje a tisztelet – „Respekt mindenkinek” – lesz.

 hirdetes_300x300  

 

„Zöld és okos, bölcs Romániát akarunk, amelynek van tekintélye Európában, amely tiszteli a nemzeti közösségeket, betartja jogait, nem fél tőlük, és amely lehetőséget teremt, hogy mindenki a saját értékeit megőrizze”

 

– hangoztatta az RMDSZ államfőjelöltje.

 

„Húzós időszak előtt állunk. Bő egy év alatt három választáson mérettetünk meg: államelnök-választás idén ősszel, önkormányzati és parlamenti választás jövőre. Építeni, erősíteni kell a Szövetséget: közösségi és szervezeti értelemben is. Egyrészt erősebbre fűzni a köteléket a magyar közösséggel, másrészt hatékonyabban működni. Mozgó vonatot javítunk mindig. Most sem lesz másként. De tudom, ahogy korábban is, most is sikerülni fog. Nagy tapasztalatunk van benne, és nagy erőt ad a Szövetség szervezettsége!”

 

– olvasható a pártelnöktől a jelöléssel kapcsolatban az RMDSZ közösségi oldalán.

 

MTI/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!