Nyitókép: ec.europa.eu

 

A belgák a legboldogabbak az Európai Unióban. Ez derül ki az Eurostat egyik friss felméréséből, amely 76 százalékra teszi a boldog belgák arányát. Hasonló eredményt hozott a hollandiai, az ausztriai és a finnországi kutatás is.

 

A magyarok kicsivel az EU-átlagtól elmaradva a középmezőben vannak, az ország csaknem 60 százaléka boldog. A csehek a magyarok mögött találhatóan, a lengyelek előttük. Szlovákiáról, Írországról és Nagy-Britanniáról nem számol be a felmérés.

 

Egy brüsszeli férfi azt mondja, biztos benne, hogy az élmezőnyben vannak. Ha nem is az elsők, de a legboldogabb európaiak között vannak.

 hirdetes_300x300  

 

Másikuk szerint is elképzelhető, hogy a belgák a legboldogabbak Európában. Talán mert kompromisszumkészek, meg tudnak barátkozni a helyzetükkel. Nem tudja, mi lenne, ha nagy elvárásaik lennének. Ha az embernek nincsenek nagy elvárásai – teszi hozzá -, könnyebb boldognak lennie.

 

Egy fiatal lány is azt mondja, hogy per pillanat is nagyon boldog. De azért az, hogy a belgák általánosságban a legboldogabbak, szerinte nem igaz. Úgy gondolja, ez azon múlik, ki mennyire elégedett a saját életével.

 

 

Egy másik lány azt sorolja, mi okuk van a boldogságra. Például demokratikus kormányuk van, ez sok helyütt nem adatik meg. És mindenük meglehet anélkül, hogy börtönt kockáztatnának, igen szerencsések. Talán nem is tudják, mennyire – mondja nevetve.

 

Euronews

Megosztás:
Címkék: boldogság

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!