Emese, Sarolta
  • HUF: 353.28
  • USD: 1.12
  • 19 °C
  • 32 °C
Belföld

Truban lemosta Bugárt a tévévitában. Béla úgy megsértődött, hogy kezet sem fogtak a kamerák előtt

Nem lépünk kormányra olyanokkal, akik maffiózókkal kollaborálnak– vetette oda a műsor végén Michal Truban Bugárnak

Kép: reprofoto: rtvs

 

“Nem lépünk kormányra olyanokkal, akik maffiózókkal kollaborálnak”– vetette oda a műsor végén Michal Truban a Most-Híd elnökének, aki annyira magára vette az egyértelmű célzást, hogy a felvételt követően kezet sem fogott az ellenzéki pártelnökkel.

 

Hirdetés(x)

Az RTVS O 5 minút 12 című műsorában hat héttel a parlamenti választások előtt a PS/Spolu választási listavezetője és a Most-Híd párt elnöke találkozott.

 

A műsor első felében tárgyalt aktuálpolitikai témák, úgymint a Kuciak-ügy tárgyalása, vagy Dobroslav Trnka korábbi főügyész szabadon engedése kapcsán Truban Bugár szemére vetette felelősségét az extrémizmus erősödése miatt.

 

„Maga olyan, mint egy kígyó. Mindig mindenből kicsúszik. Emlékszünk, mit igért négy évvel ezelőtt, hogy nem lépnek kormányra a Smerrel. És mégis megtette“

 

– mondta Truban.

 

Hirdetés(x)

Bugár szerint azonban épp azzal, hogy kitartottak a kormányban, járultak hozzá a változások megkezdéséhez. Példaként Fico, Kaliňák, vagy Tibor Gašpar rendőrfőnök távozását említette, amit, mint Bugár elpanaszolta, Robert Fico több alkalommal is nagyon durván a szemére vetett.

 

Michal Truban és Bugár Béla. Kép: reprofoto: RTVS

 

A Most-Híd elnöke szerint Kotleba leginkább a romakérdés miatt erősödik, amire Ravasz Ábel cigányügyi kormánybiztos próbál megoldásokat találni. Michal Truban erre úgy reagált, hogy a téma sokkal súlyosabb annál, hogy csak egy kormánybiztos szintjén legyen kezelve, és Ravasznak legfeljebb apró eredményei lehetnek. A PS/Spolu listavezetője kormányszintre emelné a romakérdés kezelését.

 

Bugár: Az MKP-val már meg voltunk egyezve

 

A műsor végén érintették a Most és az MKP közti tárgyalásokat is. Bugár ezúttal szokatlanul nyíltan rántotta le a leplet az MKP tárgyalódelegációjának hozzáállásáról, melyet Menyhárt József, Őry Péter, Bárdos Gyula, Farkas Iván és alkalmanként mások is alkottak.

 

„Örülnék, ha több időnk lenne erre a témára. Mi Bárdos kivételével tényleg megegyeztünk az MKP-val. Régiók pártja  – Most-Híd – MKP néven a párt nevében is megállapodtunk. Ez csütörtökön volt, ők vasárnap tárgyaltak házon belül. Lejegyzőkönyvezték a megegyezést, amit mi kedden szintén jóváhagytunk. Majd mi történt? Felhívták őket Budapestről, melynek tartalma is kiszivárgott, miszerint elég pénzt küldünk nektek, ti miért egy árulóval akartok szövetkezni?“

 

– mondta Bugár a műsorban. Aki szerint innentől kezdve pisztollyal sem lehetett volna az MKP-sokat álláspontjuk megváltoztatására kényszeríteni.

 

Michal Truban műsorvezetői kérdésre válaszolva a végén hangsúlyozta, hogy maffiózókkal kollaborálókkal a választások után nem fognak együttműködni. Ezen Bugár láthatóan megsértődött úgy, hogy a műsort követően a kamerák előtti kézfogás is elmaradt kettejük között.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 36 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Gőmöri Norbert
2020. jan. 20. 02:45

Egyik kollaboráns, a másik külföldről pénzelt banda.Ez a választék.

Zempléni Péter
2020. jan. 21. 15:26

Milyen önérzetes lett a Béla??!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket