Nyitókép: euronews.com

 

Létrehozza a Bezos Föld Alapítványt, és tízmilliárd dollárral támogatja tudósok, aktivisták és civilek munkáját a klímaváltozás elleni küzdelemben – jelentette be Jeff Bezos, a világ jelenleg leggazdagabb embere hétfőn. Ez a Forbes által becsült 130 milliárd dolláros vagyonának körülbelül a 7,5 százaléka.

 

„A klímaváltozás a legnagyobb fenyegetés a bolygónk számára. Dolgozni szeretnék másokkal együtt azon, hogy erősítsük a már meglévő módszereket, és újakat tárjunk fel a küzdelemhez a klímaváltozás közös bolygónkat pusztító hatása ellen”

 

– írta bejelentésében az Instagramon Bezos, akit korábban sok bírálat ért, hogy nem tesz eleget a környezetvédelem ügyében.

 

 hirdetes_810x300  

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Today, I’m thrilled to announce I am launching the Bezos Earth Fund.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ Climate change is the biggest threat to our planet. I want to work alongside others both to amplify known ways and to explore new ways of fighting the devastating impact of climate change on this planet we all share. This global initiative will fund scientists, activists, NGOs — any effort that offers a real possibility to help preserve and protect the natural world. We can save Earth. It’s going to take collective action from big companies, small companies, nation states, global organizations, and individuals. ⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ I’m committing $10 billion to start and will begin issuing grants this summer. Earth is the one thing we all have in common — let’s protect it, together.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ – Jeff

Príspevok, ktorý zdieľa Jeff Bezos (@jeffbezos),

 

Az Amazon-vezér Bezos Föld Alapítvány néven hoz létre egy olyan szervezetet, mely tudósokat, aktivistákat és civileket fog támogatni, vagyis „minden törekvést, ami reális lehetőséget kínál a természet megőrzésére és védelmére”.

 

„Megmenthetjük a Földet. Ehhez a nagyvállalatok, a kis cégek, a nemzetállamok, a globális szervezetek és az egyének közös akciója szükséges”

 

– fogalmazott a világ leggazdagabb embere.

 

Bezost korábban saját vállalkozásának, az Amazon internetes áruháznak a munkatársai is kritizálták, hogy nem tesz eleget a környezet védelme érdekében, és hogy finanszírozza az évente egymilliárd dollárba kerülő Blue Origin nevű űrprogramot, amelynek óriási a karbonlábnyoma.

 

AP Photo/Elaine Thompson

 

Idén januárban több száz Amazon-alkalmazott írta alá azt a levelet, amely komoly bírálatot fogalmazott meg a céggel szemben, hogy keveset tesz a globális felmelegedés csökkentéséért és a környezetért, pedig Bezos tavaly szeptemberben azt ígérte, hogy 2040-ig a vállalata eljut a nulla karbonkibocsátásig, és 2030-ra 100 százalékig átáll a megújuló energiákra.

 

Bezos bejelentése után elemzők meg is jegyezték: éppen az Amazon számára jelent nagy kihívást az ígéret, hiszen az internetes óriásvállalat évente mintegy tízmillió csomagot szállít ki autóval, dízellel működő mikrobusszal és részben drónnal, tehát nagy a szénlábnyoma.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!