Nyitókép: Körkép.sk

 

Az MKÖ utolsó próbálkozásként telefonon mozgósít

 

5,5 óra van még hátra a választásokból, és az MKÖ egyik utolsó próbálkozásként telefonon mozgósít. 16.30 órakor a 02/333 251 96-os pozsonyi vezetékes telefonszámról szerkesztőségünket is felhívta egy női hang, mely kísértetiesen hasonlít a MA7 médiacsalád egyik riporterének hangjára.

 

„Minden választás egyben egy lehetőség. Ha mi nem szavazunk, mások nem fognak értünk tenni. Kérjük szánjon rá öt percet, és menjen el választani”

 

 hirdetes_810x300  

– hangzott el hozzávetőlegesen a 27 másodperces telefonhívásban.

 

A szlovákok körében magasabb, a magyarok körében alacsonyabb eddig a választási kedv

 

Bár még 5,5 óra van hátra a választásokból, regionális tudósítóink visszajelzéseiből és az eddig rendelkezésre álló információkból az szűrhető le, hogy folytatódik az elmúlt választásokra is jellemző tendencia.

 

Kövesd a választásokat percről-percre a Körképen!

 

Azaz, a déli, magyarlakta területeken a választási kedv 10-15 százalékkal elmarad a pozsonyi, vagy más, szlovák területeken tapasztalt mutatókhoz képest.

 

Egyelőre kevés információ áll rendelkezésre a messzemenő következtetések levonására, mindenesetre a mozgósítás terén némi hiányosság tapasztalható egyes magyar jelöltek részéről. 16.30 óráig például sem Csáky Pálról, sem Berényi Józsefről, azaz az MKP korábbi elnökeiről nem tudni, szavaztak-e. Közösségi oldaluk ugyanis órák óta passzív e tekintetben.

 

A választási kedv mindenesetre még változhat, sokan ugyanis kihasználva a hétvégi jó időt, a kertekben dolgoznak.

 

Körkép.sk

További ajánlott írások:

 

Szlovákia választ! – Már csak órák vannak hátra, egyelőre kérdéses a magyar parlamenti képviselet – Percről percre a Körképen

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.