Nyitókép: nationalpost.com

 

16 személyt lőtt agyon Kanada Új Skócia nevű tartományában egy rendőrnek öltözött férfi. A helyi pokol 12 órán keresztül tartott, és ez a legsúlyosabb vérengzés az ország történetében. A hatóságok szerint a gyanusított elkövető végül szintén életét vesztette.

 

Az indíték egyelőre ismeretlen, a rendőrség szerint azonban a támadó egyedül cselekedett. Az első áldozatokat még célirányosan választotta ki és lőtte agyon, majd válogatás nélkül gyilkolni kezdett. Többek között egy helyi rendőrnő is áldozatául esett.

 

Több holttestet a kis vidéki városban, Portapiqueban találtak meg, ahol a soroaztgyilkolás kezdődött. De voltak áldozatok a szélesebb környéken is.

 hirdetes_810x300  

 

A rendőrséghez szombat éjjel este érkezett be az első riasztás a Halifaxtól 100 kilométerre északra található Portapiqueból, hogy egy „felfegyverzett személy aktívan használja fegyverét.”

 

 

A hivatalos szervek felszólították a városka lakosságát, hogy zárkózzanak be otthonaikba, menjenek le a pincébe és ne menjenek ki az utcára. A gyanusított hamis rendőrautóval közlekedett, majd átült egy másik kocsiba. A rendőrök végül a Halifax melletti Enfield töltőállomásán találták meg vasárnap délelőtt.

 

Az elkövetőt az 51 éves Gabriel Wortmanként azonosították, sikerült őt feltartóztatni, majd később további részletek nélkül csak annyit jelentettek, hogy meghalt.

 

 

A rendőrség szóvivője megerősítette, hogy összesen 16-an vesztették életüket, és az akcióban a feltételezett támadó és a rendőrség is tűzharcba keveredett egymással.

 

Egy másik rendőrségi nyomozó szerint a hatóságok azt is vizsgálják, összefügg-e a támadás valamilyen formában a koronavírussal, ami miatt Kanadában is szigorú korlátozások vannak érvényben, de egyelőre nem találtak erre utaló nyomot.

 

 

Kanadában nagyon ritkák az ilyen cselekmények.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!