Nyitókép: skoda-storyboard.com

 

A cseh Škoda Auto megkezdi a gyártást. A leállás után azonban az eddigi három műszak helyett két műszakban folyik majd a munka. A gyártósorokról az elkövetkező napokban gördülhet le az első új kocsi az összeszerelés kedden kezdődik, tájékoztatott a cég igazgatótanácsának részéről Bohdan Wojnar.

 

A koronavírus miatti leállás ma reggel 06.00 órakor fejeződött be, a cég megkezdi a munkát mindhárom csehországi gyárában is. Kvasinyban azonban fennakadásokat okoz majd, hogy az ingázások szigorítása miatt egyelőre nem érkeztek meg a lengyel munkások.

 

Wojnar szerint éjszakai műszak az elkövetkező hét hétben biztosan nem lesz, a cég azonban folyamatosan figyeli és kiértékeli az aktuális helyzetet. Kvasinban a gyártás egyelőre 50 százalékon zajlik majd, Mladá Boleslavban ennél jobb lesz a helyzet.

 hirdetes_300x300  

 

A leállás miatt a cseh autógyárak előzetes számítások szerint 50 milliárd cseh koronás forgalomkiesést könyveltek el, az érdeklődés az új gépkocsik iránt 45 százalékkal visszaesett, ami havi 17 milliárd cseh koronás kiesést jelent a Cseh Autóipari Szövetség számításai szerint.

 

A Škoda Auto tavaly 1,24 millió autót szállított az egész világba. Összesen 39 ezer embernek ad munkát, ebből 34 ezernek Csehországban.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!