Nyitókép: economictimes.indiatimes.com

 

Donald Trump saját elmondása szerint olyan információk birtokában van, melyek szerint nagy a valószínűsége annak, hogy a koronavírus a kínai Vuhan laboratóriumából került ki. Bővebb fejtegetésbe azonban nem bocsátkozott.

 

Az amerikai elnök csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta azt is, hogy Kína vagy készakarva, vagy szörnyű baleset okán eresztette rá a koronavírust a világra. Újságírói kérdésre, hogy látott-e olyan jelentést, mely alátámasztaná szavait, hogy „nagy a valószínűsége“ a vírus vuhani laboratóriumi eredetének, azt válaszolta, hogy „igen, láttam.“

 

A vuhani kutatóintézetben tavalyi év végén fedezték fel az az első koronavírusos fertőzést. A helyi laboratórium korábban már többször tagadta, hogy a vírus tőlük származna.

 hirdetes_810x300  

 

Trump csütörtökön amiatt is kritizálta Kínát, hogy nem állította meg a vírus terjedését országon belül.

 

„Vagy képtelenek voltak rá, vagy úgy döntöttek, hogy nem tesznek semmit és így a szenvedés rászabadult a világra,“

 

mondta az amerikai elnök. Trump kritizálta az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) is, melyet „Kína PR-ügynökségének“ nevezett.

 

A DPA hírügynökség szerint Trump nem akarta megerősíteni az amerikai CIA igazgatójának, Richard Grenellnek a jelentését, melyben az áll, hogy a tudósok többsége szerint a vírus természetes, nem pedig művi körülmények között jött létre. Az amerikai elnök azt mondta, hogy nem látta a hírszerzés jelentését. Megismételte, hogy több teória létezik a vírus eredetére vonatkozóan, és az USA továbbra is vizsgálja a kérdést.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!