Mihály
  • HUF: 366.09
  • USD: 1.17
  • 11 °C
  • 18 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Ha Gmailed van, már használhatod a Google korlátlan videótelefonos szolgáltatását

A segítségével ugyanúgy videokonferencia-hívásokat lehet lebonyolítani, mint például a Zoomban, csak rugalmasabban

Nyitókép: HVG

 

A Google-nek régóta van már videtelefonálós szolgáltatása, de a Meetet eddig csak a szervezeti felhasználók vehették igénybe. Ez most változott, és már van, aki a Gmailből is használni tudja – olvasható a HVG cikkében.

 

A segítségével ugyanúgy videokonferencia-hívásokat lehet lebonyolítani, mint például a Zoomban, de annál jóval rugalmasabb keretek között.

 

The Verge beszámolója szerint a felhasználók egy részénél már megjelent a Meet, amit a levelező asztali böngészős változatában, annak is a bal oldali sávjában lehet megtalálni. A segítségével nemcsak csatlakozni tudunk egy híváshoz, de újat is indíthatunk. A szolgáltatás egyelőre nem mindenkinél jelent meg a Gmailben, erre valószínűleg még várni kell majd néhány napot.

 

 

A Meetet eddig csak szervezeti (üzleti, oktatási) felhasználók vehették igénybe, a Google viszont úgy döntött, változtat ezen a feltételen. Az ok természetesen a koronavírus-járvány, illetve egész pontosan az, hogy a(z önkéntes) karantén miatt jelentősen megnövekedett az igény a videós kapcsolattartásra.

 

A szolgáltatást a Google döntése érdekében bárki használhatja majd, aki rendelkezik Google-fiókkal, például gmailes vagy youtube-os regisztrációval. Az ingyenes Meettel akár 100 résztvevős videotelefonálásokat is lebonyolíthatunk, jelenleg akármilyen hosszan.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket