Nyitókép: spravnyden.sk

 

Az UNICEF Gyermekalapjának cseh kirendeltsége a STEM/MARK ügynökséggel együttműködve felmérte, hogy mi a véleménye a gyermekeknek a koronavírus-járványról.

 

A megkérdezett cseh gyermekek többségét az zavarja, hogy nem láthatják barátaiakt és nem mehetnek ki szájmaszk nélkül. Egyötödük úgy nyilatkozott, hogy kivette a részét mások segítéséből.

 

A cseh gyermekek 43 százaléka fél a koronavírustól. Tízből hatan vallották, hogy tartanak legközelebbi hozzátartozóik megbetegedéstől. Mintegy 30 százalékuk a koronavírus ellenes intézkedésektől fél.

 hirdetes_810x300  

 

„Míg a kisebbek magától a vírustól tartanak leginkább, az idősebbekre a válságintézkedésekkel szembeni, a pénzügyi helyzet romlása miatti aggódás jellemző, vagy hogy nem sikerül megcsinálniuk a felvételi vizsgákat“

 

– áll a felmérésről szóló jelentésben.

 

A gyermekek 87 százalékát az zavarja, hogy nem láthatják kortársaikat. Tízből heten úgy nyilatkoztak, hogy a szájmaszk viselésével nincsenek kibékülve. A válaszadók felének hiányzik az iskola. Az idősebb gyermekek 43 százaléka úgy nyilatkozott, hogy hiányoznak nekik a családtagok, rokonok.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!