Nyitókép: nbcnews.com

 

A Bank of England csütörtökön közzétett elemzésében azt írja, hogy a brit gazdaság koronavírus miatti visszaesése meghaladhatja a 300 évvel ezelőtti, 1706-os spanyol örökösödési háború következményeit is.

 

A „megbízható” forgatókönyv szerint a bank előrejelzése alapján a brit gazdasági össztermék 2020 első félévének végén 30% -os visszaesést produkál az év elejéhez képest.

 

A munkanélküliség várhatóan több mint megkétszereződve 9% -ra emelkedik. Ez a szám nem tartalmazza azt a 6 millió munkavállalót, akiket a cégek tartottak fenn az állami támogatási program részeként, melynek során a fizetések 80% -át a brit kormány fizeti ki.

 hirdetes_300x300  

 

A Bank of England úgy látja, hogy a brit gazdaság 2021 második felében érheti el a COVID-19 előtti szintet, 2022-ben pedig már 3 százalékos növekedést produkálhat,

 

 

Csütörtök reggelig az Egyesült Királyságban több mint 202 000 koronavírus-esetet és több mint 30 000 halálesetet rögzített.

 

A recesszió mértéke jelentősen meghaladja az első világháború utáni, spanyol nátha miatti eseményeket is. Pénzügyi elemzők szerint a mostani válság várható hatása háromszor lesz nagyobb, mint a globális pénzügyi válság idején volta 2008–2009-ben.

 

A bank hosszabb távú előrejelzése részeként úgy gondolja, hogy a brit gazdaság gyorsan felélénkülhet, ha a világjárványt sikerül ellenőrzés alatt tartani. E forgatókönyv becslése szerint a gazdaság jövőre 15%-kal növekedhet, ami a legnagyobb éves növekedés lenne 1704 óta.

 

AP/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!