Nyitókép: webnoviny.sk

 

Szájmaszk és jobb klimatizáció. A szlovák közmédia összeállításából kiderül, hogy milyen változásokat hoz a légiközlekedésben a koronajárvány.

 

Több légitársaság azt tervezi, hogy már június elején újraindítja a rendszeres járatat. Az utasokra azonban több változtatás vár. Nemcsak az eddig már megszokott biztonsági ellenőrzések terén, hanem a repülőgépekben is.

 

A fertőzések terjedésének egyik kritikus pontja a repülőgépekben a klimatizáció, mely teljeskörű technikai felújításon esik át.

 hirdetes_300x300  

 

A német légiforgalmi hatóság szerint olyan légáramlást fognak biztosítani felülről lefelé, mely biztonsági függönyt hoz létre az utasok között. Az új légkondicionáló magas érzékenységű hepaszűrőkkel van felszerelve, mely folyamatosan tisztítja a levegőt a baktériumoktól és a vírusoktól.

 

Több légitársaság vélhetően kötelezővé teszi a szájmaszk viselését a repülőút teljes ideje alatt.

 

Változni fog a beléptetés is. A repülőgépekbe először az ablaknál ülő személyek fognak beszállni, majd a középső sorban ülők, és végül a folyosó mellett helyet foglalók.

 

A fedélzeti szervizre is új szabályok várnak: búcsút inthetünk a nyitott üvegből való folyadék fogyasztásának, a távolsági járatokná pedig az étel is csak csomagolva lesz.

 

A cél annak elérése, hogy az új intézkedések bevezetését követően a légi közlekedés váljon a potenciális fertőzés szempontjából a legbiztonságosabbá. Mindezek után az utasok a repülőjegyek árának elelkedésére számíthatnak.

 

RTVS

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!