Nyitókép: Euronews

 

A szabad utazási övezet helyreállhat Európán belül a hónap végéig. Ám a távolabbról érkező utazókat július előtt nem engedik be a térség országaiba – ezt az Európai Unió belügyi biztosa jelentette ki az uniós belügyminiszterek megbeszélését követően.

 

Az Európába kívülről irányuló minden beutazást korlátoznak június 15-ig. Ám több miniszter is azt javasolta, hogy ezt a határidőt július elejéig hosszabbítsák meg.

„A kollégáim többsége támogatja a belső határellenőrzések fokozatos megszüntetését az EU-n belül és a schengeni övezetben. A külső határokat illetően összehangolt megközelítést kell alkalmaznunk, mivel a koronavírus-fertőzés nagyon intenzív a világ különböző részein. Valószínűleg átfogóbb megközelítést alkalmazunk július 1-jétől”

 

mondta a horvát belügyminiszter, Davor Božinović.

 hirdetes_300x300  

 

Ylva Johansson uniós belügyi biztos hangsúlyozta, hogy természetesen továbbra is szükség van a fizikai távolságtartásra és más egészségügyi intézkedésekre. Ám, mint mondta, az egészségügyi hatóságok szerint a schengeni övezetben már nem indokoltak az utazási korlátozások és a határintézkedések.

 

Sorra nyitják meg szárazföldi határaikat az európai országok. Az idegenforgalmi szektor felől nagy a nyomás a minél gyorsabb nyitásra, ám ennek veszélyei is lehetnek.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!