Nyitókép: Euronews

 

Megteltek a strandok az Egyesült Királyságban. Nem csoda, hiszen szerdán volt az év legmelegebb napja, többfelé 32 fokot mértek. Bár a londoni kormány július 4-től lazít a szabályokon, azt kérte a britektől, hogy legalább az egy méteres távolságot tartsák be. Ennek ellenére Brighton partján egy törülközőt sem lehet leteríteni a tömegtől. A hatóságok rengeteg szabályszegésről is beszámoltak. A napozók nem csak a járványügyi előírásokat sértették meg, de közterületen fogyasztottak alkoholt, ittasan vezettek és verekedtek is.

 

Az Egészségügyi Világszervezet szerint nem szabad elengedni a gyeplőt. Bár Európában javul a helyzet, globálisan továbbra is súlyosbodik a járvány, az igazolt fertőzöttek száma pedig jövő héten elérheti a tízmilliót.

„13 olyan európai ország van, ahol nőtt az esetek száma az elmúlt két hétben. Ezek közül 11-ben vészesen gyorsan terjed a járvány, így félő, hogy az egészségügyi ellátórendszer ismét a tönk szélére kerül”

 

– magyarázta a WHO európai vezetője, Dr. Hans Kluge.

 hirdetes_300x300  

 

Bizakodásra adhat okot, hogy a remdesivir nevű antivirális hatóanyag is eredményesnek bizonyult a járvány elleni védekezésben. A szert eredetileg az ebola és a marburg vírus ellen fejlesztették ki, de európai kutatások azt bizonyítják, hogy a koronavírus-kezelések során is használható. Akárcsak a dexametazon szteroid alapú gyógyszer, amit a britek már be is vettettek.

 

Járványgócpontot vizsgálnak Ausztriában

 

Az osztrák Ischgl település gyorsan vált a vírus terjedésének egyik gócpontjává.

 

Járványgócpontot vizsgálnak Ausztriában | Euronews

 

Az Innsbrucki egyetem kutatói arra jutottak, hogy Ischgl lakóinak 85 százaléka úgy esett át a fertőzésen, hogy észre sem vette. Ezzel együtt azt is megállapították, hogy az ausztriai esetek 40 százalékáért egyértelműen ez a terület tehető felelőssé.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!