Rajmund, Zelma
  • HUF: 358.66
  • USD: 1.13
  • -6 °C
  • 1 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Figyelmeztet az Anonymous: A TikTok veszélyes, azonnal töröljük a telefonunkból

Mert veszélyes, és egy olyan csatornáról van szó, ahonnan adatokat szivattyúz ki a kínai állam.

Nyitókép: thecourierdaily.com

 

A híres hackercsoport, az Anonymous szerint a TikTok egy jól marketingelt vírusapp, amit valójában a kínai állam használ információgyűjtésre – számol be róla a HVG.

 

Több kiberbiztonsági szakember is óva intette már a felhasználókat a TikTok használatól, mivel meg vannak róla győződve, hogy az appal több probléma is van. E kritizálókhoz tartozik mostantól a híres hackercsoport, az Anonymous is.

 

A névtelensége burkolózó hackerkollektíva az amerikai Forbes által is idézett üzenetében arra biztatta a felhasználókat, hogy töröljék eszközeikről a kínai szoftvert, mert az szerintük veszélyes, és egy olyan csatornáról van szó, ahonnan adatokat szivattyúz ki a kínai állam. Az Anonymous figyelmeztetésében arról is írt, hogy ha a felhasználók ismernek olyat, aki rajta van a TikTokon, kérjék meg rá, hogy törölje az appot,

 

és ne is rakja vissza többet.

 

A ByteDance tulajdonában álló szoftvert India nemrég nemzetbiztonsági veszélynek minősítette, és 59, ugyancsak kínai alkalmazással együtt tiltólistára rakta. Az indiai informatikusok felhívásukban azt írták: a TikTok szerintük engedély nélkül továbbít személyes adatokat. Az appot azt követően tiltották be az országban, hogy az illetékes minisztériumhoz több panasz is érkezett.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket