Nyitókép: webnoviny.sk

 

A pozsonyi repülőtéren beindult az idei charter-szezon. A koronavírus-járvány miatt két hónapos késéssel, mivel március és június között tilos volt a repülés.

 

Radek Zábranský, a pozsonyi reptér igazgatója elmondta, hogy az idei nyári szezonban alig 308 tervezett charterjáratuk van, ami 87 százalékkal kevesebb, mint az előző évben.

 

Az első két gép még szombaton felszállt, célállomásuk a ciprusi Larnaka és a görög sziget, Rodosz volt. Hétfőn szintén ide indultak útnak az újabb turisták.

 hirdetes_810x300  

 

Törökország és Egyiptom továbbra is vörös listán

 

A Pozsonyból induló charterjáratokat három légitársaság működteti, főleg Rodoszra, Krétára és Larnakára. Tavaly Törökország és Egyiptom volt a legnépszerűbb uticél, idén azonban ide Tunisszal együtt nem lehet repülni.

 

Újraindult a nyár

 

Az utazási irodák szövetségének elnöke, Roman Berkes szerint a most induló charterjáratok a nyár újraindulását is jelentik.

 

„Ha valaki azt kérdezi, hogy érdemes-e vagy sem külföldön nyaralni, azt válaszolom, hogy a kérdés inkább úgy áll, hogy képes-e felelősségteljesen viselkedni az ember. Amennyiben igen, és betartja a biztonsági előírásokat, akkor az utazás is biztonságos lehet“

 

fogalmazott.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!