Montázs: Körkép.sk

 

A szeptember elsejei magyar határzár kivágta a biztosítékot a felvidéki magyarok körében. Emberek tízezrei dühöngtek kiszolgáltatottan, mert nem tudtak munkába, vagy éppen iskolába menni.

 

A Körkép.sk unszolására végül délutánra az MKP is megszólalt, jelezve, hogy az Összefogással és a vegyespárttal közösen levélben fordulnak Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterhez, kérve a tarthatatlan helyzet gyors megoldását.

 

Nos, úgy tűnik, az egységesülés ellenére egyes MKP-sok saját pozíciójukat is igyekeznek bevetni a helyzet orvoslása érdekében. Ez nem feltétlenül rossz, a lényeg ugyanis az eredmény. Melynek úgyis jó sok gazdája lesz.

 hirdetes_300x300  

 

Csütörtökön az MKP két legbefolyásosabb politikusa külön is bevetette magát a határzás enyhítése érdekében. A hárompárti közös levél ellenére először Berényi József általános alelnök tette közzé közösségi oldalán saját levelét, melyben Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminisztert kéri a Medve-Vámosszabadi határátkelő megnyitására.

 

 

Majd pár órával később Forró Krisztián pártelnök számolt be arról, hogy Szijjártó helyettesével, Magyar Leventével tárgyalt szintén ugyanebben a kérdésben.

 

 

Egyég ide, kétség oda, kiváncsian várjuk a fejleményeket.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.