Nyitókép: rtl.fr

 

Cocq azt tervezte, hogy streamelni fogja saját haldoklását. Ezzel szerette volna felhívni a figyelmet a gyógyíthatatlan betegek tarthatatlan helyzetére Franciaországban, azaz, hogy nem halhatnak meg saját kérésüknek megfelelően.

 

A Facebook úgy döntött, hogy blokkolja a francia Alain Cocq profilját.  Az 57 éves Cocq egy rendkívül ritka és gyógyíthatatlan betegségben szenved, mely során az érfalai összetapadnak, és ischémiát okoznak, mely akadályozza a véráramlást és a szervek és végtagok elégtelen vérellátását okozza.

 

Alain Cocq annonce sur Facebook avoir cessé son traitement
Alain Cocq. Kép: 20minutes.fr

Cocq szerette volna élőben közvetíteni saját haldoklását, ezzel is felhívva a figyelmet a halálosan beteg paciensek helyzetére Franciaországban, akik nem hallhatnak meg úgy, ahogyan azt ők szeretnék. Abban bízott, hogy figyelemfelhívásával sikerül elérnie a törvény módosítását.

 hirdetes_300x300  

 

„Annak ellenére, hogy tiszteletben tartjuk döntését, mellyel szeretné felhívni a figyelmet erre az összetett problémára, szakmai egyeztetés után a szakértők javaslatára hallgatva megfelelő lépéseket tettünk annak érdekében, hogy megakadályozzuk az élő műsor közvetítését ” az illető profilján, nyilatkozta a Facebook szóvivője.

 

Hozzátette, hogy a közösségi oldal szabályai nem teszik lehetővé az öngyilkossági kísérlet közvetítését.

 

Cocq kérését Macron államfő is elutasította, levélben figyelmeztetve arra, hogy a francia jogszabályok tiltják az eutanáziát. Cocq így úgy döntött, hogy péntektől nem fogad be sem ételt sem italt a szervezetébe, és a gyógyszereket sem fogja tovább szedni. Úgy gondolja, hogy ilyen körülmények között kevesebb, mint egy hét lehet még hátra az életéből. A közvetítést szombaton tervezte saját Fb-profilján.

 

„Tudom, hogy az elkövetkező napok nagyon nehezek lesznek, de már döntöttem és nyugodt vagyok,”

 

– írta szombaton a közösségi oldalán.

 

Alain Cocq, face au silence de l'Élysée, va bien se laisser mourir | Le HuffPost
Alain Cocq. Kép: huffingtonpost.fr

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!