Nyitókép: nytimes.com

 

Akár hét év börtönbüntetés is várhat Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus munkatársaira, amennyiben bebizonyosodik, hogy egy novicsok tartalmazó üveget vittek ki Oroszországból. A több éves börtönbüntetés akkor fenyegeti őket, amennyiben rájuk bizonyítják, hogy tudták, hogy az üvegben méreg van, figyelmeztette a Ria Novosti hírügynökséget Alexandr Gribakov ügyvéd.

 

Gribakon ezzel a Navalnij Instagram-oldalán közzétett hírekre reagált, miszerint a novicsok nyomait, mellyel állítólak megmérgezték, megtalálták a Tomsk Xander hotel szobájának műanyag üvegjeiben.

 

Az instagramos bejegyzésben található az is, hogy amikor Navalnij kollégái megtudták, hogy Omszkban sürgős ellátásra szorult, kapcsolatba léptek az ügyvéddel, bementek a szobába, ahol Navalnij korábban lakott, és összeírták, illetve összecsomagoltak mindent, amit ott találtak. Beleértve a vízzel teli PET üvegeket is.

 hirdetes_810x300  

 

A Projekt portál korábban már megírta, hogy az idegméreg nyomait tartalmazó üveget Navalnij kollégája, Marija Pevcsichová vihette magával Németországba, aki egész Szibériában is Navalnijjal utazott.

Az ügyvéd mindenesetre úgy fogalmazott, hogy nem érti, miért vitték ki Oroszországból a Navajnij esettel kapcsolatos legfontosabb bizonyítékokat.

 

Az üggyel kapcsolatban itt írtunk bővebben.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.