Gyöngyi
  • HUF: 364.41
  • USD: 1.18
  • 11 °C
  • 16 °C
Friss hírek

Néhány száz német érkezik csak a Szuperkupára, sokan lemondták az utat

A számukra felajánlott háromezer helynél jóval kevesebbet foglalnak majd el

Nyitókép: Euronews

 

Csütörtök este Budapesten rendezik meg a koronavírus-járvány első olyan nemzetközi labdarúgó-mérkőzését, ahol nézők is jelen lehetnek. A Bajnokok Ligáját megnyerő Bayern München és az Európa Liga-győztes Sevilla harcol az európai szuperkupáért, mostanra azonban gyakorlatilag eldőlt, hogy leginkább magyar szurkolók előtt – a spanyolok után a németekről is kiderült, hogy a számukra felajánlott háromezer helynél jóval kevesebbet foglalnak majd el.

 

Minden készen áll a Bayern München futballklub magyar szurkolói csoportjának klubhelyiségében a csütörtök esti szuperkupa-döntőre. A több mint négyszáz fős tagság egy része itt nézi majd a Sevilla elleni mérkőzést, a szerencsésebbeknek viszont sikerült jegyet szerezniük a helyszínre, a budapesti Puskás Arénába.

„Magyar részről nincsen aggodalom. Én úgy látom, hogy mivel itt élünk, konkrétan tudjuk, hogy mi a helyzet, milyen szabályokra kell készülnünk. Így ez nem csökkenti a szurkolók kedvét ahhoz, hogy jöjjenek a meccsre, és újra lássák a kedvenc csapatukat”

 

– mondta a fanclub szóvivője, Mayer László. A csoport rendszeresen szervez utazásokat külföldre, a Bayern meccseire. Utoljára januárban látták a csapatot, amely azóta a német kupa és a Bundesliga mellett a Bajnokok Ligáját is megnyerte.

 

A németek is otthon maradnak

 

A müncheni szurkolók viszont már korántsem ilyen lelkesek a csütörtöki mérkőzés kapcsán. Bár több mint kétezren vettek jegyet, a bajor tartományi kormányfőtől a Bayern edzőjéig sokan felszólaltak az utazás ellen, ami megtette a hatását. Markus Söder bajor miniszterelnök arra kérte a csapat szurkolóit, hogy ne utazzanak el a meccsre:

 

„A gyomrom görcsbe rándul, ha a Szuperkupára gondolok. Budapest rizikós hely, nagyon óvatosnak kell lennünk”

 

nyilatkozta a politikus, aki azt is egyértelművé tette, hogy aki mégis elmegy, annak hazatértekor karanténba kell vonulnia. A Bayern edzője, Hansi Flick pedig azt mondta, nem érti, miért kell Budapesten, nézők előtt megrendezni a mérkőzést.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket