Nyitókép: euronews

 

Kaotikus és személyeskedő volt az amerikai választási kampány első elnökjelölti vitája. A republikánus Donald Trump többek között adóbevallásai, míg kihívója, Joe Biden a fiának üzleti ügyei miatt került pellengérre. Biden egy ponton az ország történetének legrosszabb elnökének és hazudozónak nevezte Trumpot, aki viszont azt mondta, hogy a demokrata párti jelöltnek szemernyi esze sincs.

 

Amerikai választók tízmilliói ültek a tévéképernyők elé magyar idő szerint szerdán hajnal három órakor, amerikai idő szerint kedden este, hogy megnézzék az idei választási kampány első elnökjelölti vitáját. Az este moderátora a Fox News műsorvezetője, Chris Wallace volt. A 90 perces vitát 15 perces blokkokra osztották fel, az előzetes terv azonban nem zavarta meg a jelölteket abban, hogy rendszeresen egymás szavába vágjanak.

„Joe, maga egyetértett a szélsőbaloldali Bernie Sanderssel az egészségügyről”

 

– vádolta az elnök egy ponton Bident, amire az este első komoly inzultusa volt a válasz:

 hirdetes_300x300  

 

„Eddig csak hazugságokat mondott. Nem sorolom fel ezeket, mindenki tudja, hogy hazudozó”

 

– reagált a kihívó, akinek később értelmi képességeit is megkérőjelezte Trump.

 

Kaotikus és személyeskedő vitával nyitott Trump és Biden
Kép: msn.com

 

„Azt a szót használta, hogy okos? Azt mondta korábban, hogy Delaware államban járt egyetemre, de elfelejtette a nevét. A legrosszabb, vagy majdnem a legrosszabb eredménnyel vizsgázott le az osztályában. Ne használja az okos szót a jelenlétemben. Joe, önben szemernyi okosság sincs” – vágta kihívója fejéhez Donald Trump.

 

A teljes vitát itt tudja visszanézni:

 

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!