Nyitókép: Euronews

 

„Sokat tanultam a koronavírusról. Az élet iskolája rákényszerített, nem a könyvekből tanultam meg. Most már értem a jelenséget, nagyon érdekes dolog” – fogalmazott az elnök a twitteren.

 


Közép-európai idő szerint reggel 9 óra körül (amerikában még csak vasárnap volt) kiutazott a washingtoni kórházból  a koronavírus-fertőzéssel kezelt amerikai elnök.

 

Donald Trump gépkocsikíséretét az utcán tapssal köszöntötték hívei – az elnök néhány pillanatra látható is a felvételeken, ahogy integet. Kritikusai szerint azonban ez meggondolatlan lépés volt, a járványügyi szabályok felelőtlen megsértése.

 hirdetes_300x300  

 

Donald Trump péntek este vonult be a Walter Reed katonai kórházba gyógykezelésre. A gyógyulását segítő orvoscsoport szerint az elnök gyors felépülése várható.

 

„Ma már jobban érzi magát, fenn volt. Ma már ennie és innia kell, fel kell kelnie az ágyból, hogy minél többet mozogjon. Ha a maihoz hasonló javulást mutat, akkor pedig reményeink szerint akár már holnap hazamehet a Fehér Házba. Innentől ott is folytathatja a lábadozást”

 

– ismertette a helyzetet Dr. Brian Garibaldi.

 

Orvosai elismerték, hogy a hétvégén szteroid-kezelést adtak a koronavírus-fertőzött állami vezetőnek, arra azonban nem válaszoltak, hogy a korábbi tájékoztatók során miért nem közölték, hogy az elnök véroxigén-szintje leesett, és rosszul volt.

 

A felmérések szerint Joe Biden vezet

 

Közben a két legfrisebb közvéleménykutatás szerint a demokrata Joe Biden előnye nőtt Trumppal szemben. Az Ipsos szerint 10, a Wall Street Journal és az NBC közös felmérése 14 százalékos előnyt mutat Bidennek.

 

Körkép.sk/Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!