Nyitókép: Euronews

 

Keddtől két hétig nem nyithatnak ki a bárok Párizsban, a francia főváros és régiója a koronavírus-járvány miatti legmagasabb riasztási övezetbe kerültek. Franciaországban szombaton 17 ezer új fertőzöttet regisztráltak, ez új napi negatív rekord. A kórházak intenzív osztályain a betegek 35 százaléka koronavírusos beteg.

 

Oroszországban szintén csúcson volt az új megbetegedettek száma, szombaton 10 ezerrel nőtt, ami május óta a legrosszabb napi adat. A komoly helyzet ellenére az orosz hatóságok egyelőre nem jelezték, hogy szigorításokat terveznének a megelőzés érdekében.

 

Csehországban mától veszélyhelyzetet hirdettek a súlyos járványügyi helyzet miatt, két hétig pedig újabb szigorú járványügyi intézkedések léptek életbe. Kültéren például 10, beltéren 20 főben korlátozták a csoportosulást, és betiltottak minden olyan kultúrrendezvényt, ahol jellemzően énekelnek. Prágában korlátozták az iskolák nyitvatartását. Vasárnap az országban 1 841 új fertőzést jelentettek.

 hirdetes_810x300  

Németországban a koronavírus-helyzetet a jelek szerint a hatóságok kézben tartják, a társadalom egy része azonban türelmetlen a korlátozások miatt. Vasárnap Konstanzban tüntettek a maszkviselés ellen.

 

„Az, hogy kötelező maszkot viselni, hogy az iskolában rákényszerítik a gyerekeket a maszk viselésére, nos, ezek a látható jelei ennek a rettentő rossz helyzetnek”

 

– mondja egy helyi tüntető.

 

„Az éttermekben meg kell adnunk a címünket és a nevünket, ezt kötelezővé tették. Ha pedig egy veszélyeztetett régióból jövünk, akkor meg tesztre köteleznek bennünket”

 

– teszi hozzá partnere.

 

Dél-Olaszország az első koronavírus hullámot megúszta, most ott is egyre rosszabbak az adatok. Nagy-Britanniában a hétvégén túllépte a félmilliót a fertőzések száma, az ír hatóságok szerint pedig négy hetes karanténra lenne szükség a járvány megfékezésére.

 

Euronews/Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!