Nyitókép: reprofoto

 

„Ausztria a béke szigete volt, ahol a terrort csak a tévé képernyőről ismertük. De az igazság az, hogy egy biztonságos országban élünk, ami most már nem teljesen biztonságos. Biztosan iszlamista támadás volt, ami az alapértékeinkkel, az életmódunkkal, a köztársasággal szembeni gyűlöleten alapult” – mondta Sebastian Kurz osztrák kancellára a támadás másnapján.

 

„A tegnapi este úgy fog bevonulni a történelembe, hogy a polgáraink egy brutális támadás áldozataivá váltak és ez a támadás mindnyájunk ellen irányult” – folytatta Kurz.

 

„Nem fogunk meghátrálni a terrorral szemben, megvédjük a demokráciánkat minden erőnkkel üldözni fogjuk azokat, akik a támadás mögött állnak” – hangsúlyozta.

 hirdetes_300x300  

 

„Egy dolgot biztosan nem csinálunk. Nem esünk bele a csapdájukba. Harcolni fogunk a terror ellen minden eszközzel. De ne felejtsük, hogy az ellenségünk az iszlamista szélsőség. Nemcsak terrort akarnak elérni, hanem a társadalom megosztottságát. Nem engedjük, hogy ebben sikeresek legyenek.

 

Nem vallás, vagy nemzet az ellenségünk, hanem a szélsőségek, melyek nem tartoznak a társadalomhoz” – emelte ki a kancellár.

 

„Ez a civilizáció harca a barbárság ellen” – fogalmazott.

 

Kurz óva intett a társadalmi szakadástól. A kancellár szerint a történtek nem a keresztények és a muszlimok vagy Ausztria és a migránsok összeütközéséről szólnak.

 

„Sokkal inkább azok között zajlik küzdelem, akik hisznek a békében és akik háborút akarnak” – mondta, hozzátéve, hogy „a vallás és a származás nem indokolhatja a gyűlöletet”.

 

„Sohasem felejtjük el a tegnap este áldozatait, és közösen megvédjük alapértékeinket” – közölte a kancellár.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.