Nyitókép: webnoviny.sk

 

A Szociális biztosító átmenetileg módosított saját foglalási rendszerén, melynek segítségével normális működés során elektronikusan időpontot kaphatunk az egyes nyugdíjfajták igénylésére.

 

Koronajárvány, rövidített ügyfélfogadás

 

Ennek oka a rövidített ügyfélfogadás az egyes fiókokban és az ügyfelek mozgásának korlátozása a járvány alatt. Az intézkedések ellenére nem korlátozzák a nyugdíjak igénylését.

 hirdetes_300x300  

 

A foglalási rendszer így átmenetileg a formanyomtatványok elektronikus begyűjtését segíti. Ennek segítségével az ügyfél kezdeményezheti az egyes nyugdíjfajták megítélésének folyamatát.

 

Három napon belül jelentkezik a fiók munkatársa

 

A www.socpoist.sk oldalon található foglalási rendszerben meg kell adni az igényelt nyugdíjfajtát, illetve a lakhelyünk szerint illetékes fiókot is.

 

 „A Szociális biztosító nem igazolja vissza az email beérkezését, ellenben a fiók alkalmazottja három munkanapon belül kapcsolatba lép az igénylővel, és az adott esettől függően aprólékos tájékoztatást ad a következő lépésekről“

 

áll a Szociális biztosító sajtóhírében.

 

Amennyiben a biztosított úgy dönt, hogy kérvényét postai úton vagy személyesen, a biztosító adott fiókjába személyesen viszi be, megteheti. A következő lépések ez esetben is ugyanazok, mint elektronikus beadvány esetén.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.