Nyitókép: HVG

 

A levágott állatokból nemrég több is előjött a földből, miután a bomlás hatására keletkező gázok miatt felfúvódtak, ez pedig a felszínre lökte őket, írja a HVG.

 

A dán ellenzék azt javasolja, hogy exhumálják azt a több millió, koronavírus-fertőzöttség miatt levágott nyércet, melyeket a minap helyeztek egy katonai bázison kialakított tömegsírba; az állatokat azért kellett leölni, mert megtalálták bennük a koronavírus egy olyan változatát, amely embereket is képes megbetegíteni.

 

A tetemeket azonban nem hantolták el elég mélyen, amely következtében, illetve a bomlás után jelentkező gázképződés miatt az állatok szó szerint a felszínre lökődtek. A tömegsírt ráadásul vízbázishoz közel alakították ki. Többen ezért attól tartanak, hogy az állatokban kifejlődött vírusmutáció előbb-utóbb az ivóvízbe is bekerül.

 hirdetes_300x300  

 

A fertőző betegségekkel foglalkozó dán államintézet korábbi közlése szerint eddig 214 emberben mutatták ki a koronavírus nyércekből származó változatát. A szakértők úgy vélik, hogy a mutálódott vírusfajta emberek közt is terjeszthető, ráadásul a készülőben lévő védőoltások sem biztos, hogy hatásosak vele szemben, azokat ugyanis nem elsősorban ez ellen fejlesztik.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!