Nyitókép: MTI

 

Az Euronews információi szerint az Európai Néppárt CDU-s képviselőcsoportja a Deutsch Tamás kizárásáról szóló szavazás elhalasztását kérheti szerdán. Eredetileg a szerda esti frakcióülésén döntöttek volna a gestapozó Deutsch tagságáról, aki kedden ismételten bocsánatot kért. Forrásaink szerint Berlinben attól tartanak, hogy egy nyílt konfliktus miatt elakadhat Budapesten az uniós mentőcsomag ratifikációja.

 

Fordulatot hozhat Deutsch Tamás néppárti kanosszajárásában a német kereszténydemokraták hezitálása. A 23 EP-képviselőből álló delegáció kedden reggel ülésezett, az egyik téma pedig Deutsch Tamás kizárásának az ügye volt. Mint ismert, a Fidesz alapítótagja nemzetközi botrányt kavart azzal, hogy a Gestapo nyelvezetéhez hasonlította Manfred Weber szavait.

 

„Ha nincs takargatnivalód, nem kell féned”

 hirdetes_300x300  

 

„Ha nincs semmi takargatnivalód, akkor nem kell félned. Én jól emlékszem, hogy a Gestapónak és az ÁVO-nak ugyanez volt a jelszava”

 

– fogalmazott az ATV korábbi adásában Deutsch Tamás arról, hogy Manfred Weber szerint akinek nincs takargatnivalója, annak nem kell tartani a jogállamisági rendszertől.

 

A brüsszeli hírügynökség úgy tudja, a német CDU-delegáció nem sietne a szavazással Deutsch ügyében, inkább elhalasztanák azt. Erről a szerdán délután hatkor kezdődő néppárti frakcióülésen lesz vita. Az azonban még nem biztos, hogy szavaznak is. Ezt megelőzően, délután négykor a néppárti küldöttségek vezetői is találkoznak szűk körben. A szavazás elhalasztásáról már itt döntés születhet.

 

„Nem kell azonnal, az érzelmekre alapozva dönteni”

 

Erre a lehetőségre utalt Daniel Caspary, a német néppárti képviselőcsoport vezetője amikor a kedd reggeli CDU delegációs ülés után a Süddeutsche Zeitung riporterének, Matthias Kolbnak nyilatkozott Brüsszelben. írja az Euronews.

 

„Én annak vagyok a híve, hogy mindent vitassunk meg. Azonban nem kell azonnal, az érzelmekre alapozva döntést hozni. További megbeszélésekre kellene kihasználni az újévi időszakot”

 

– mondta Daniel Caspary.

 

Euronews

Megosztás:
Címkék: Deutsch Tamás

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.